Директор з маркетингу Тетяна Гречихіна – на конференції «Консалтинг без кордонів: нові реалії бізнесу»

05.02.2014, 14:02

З 1 по 3 лютого в Києві на території національного спортивного комплексу «Олімпійський» проходила третя міжнародна конференція «Консалтинг без кордонів: зустрічаємо нові реалії бізнесу». У всіх заходах конференції участь взяла і директор з маркетингу Корпорації «Глобал Консалтинг» Тетяна Гречихіна.

Конференція організована Фондом імені Габріеля Аль-Салем в партнерстві з IMC-Ukraine та Програмою ділових консультацій ЄБРР ( BAS EBRD ) і проходить щорічно з 2011 року кожен раз в новій країні, постійно розширюючи географію учасників.

У конференції взяли участь власники і топ-менеджери компаній, професійні консультанти з різних країн, представники міжнародних, державних і приватних організацій, що сприяють розвитку підприємництва та міжнародного співробітництва, міжнародні організації донорів, які підтримують розвиток приватного сектора, засоби масової інформації – всього близько 250 учасників.

Щорічно в рамках конференції підводяться підсумки конкурсу консультаційних проектів, представлених на здобуття Міжнародної Премії «За видатні досягнення в консалтингу». Цього року в конкурсі були представлені понад 40 кейсів з 14 країн від професійних консультантів та консалтингових компаній, що показали відмінні результати для своїх клієнтів і сприяють просуванню високих професійних стандартів.

У рамках конференції також відбувся тренінг «Нова бізнес-модель як пропуск в нову реальність», який провів вже відомий в Україні експерт з інноваційних бізнес-моделей і продюсер бестселера «Побудова бізнес-моделі» Патрік ван дер Піль. На тренінгу були присутні фахівці з управлінського консультування з 10 країн. В ході тренінгу Патрік розкрив нюанси професійного консультування та процесу командної роботи над побудовою бізнес-моделі, пошуком можливості для інновацій в ній, процесом тестування і розвитку, і потім впровадження нової бізнес-моделі компанії.

«На унікальному дводенному тренінгу Патрік ван дер Піль познайомив нас з авторським підходом до бізнес-моделювання. – Розповідає Тетяна. – Це нова авторська методика стратегічного планування та побудови бізнес-моделі підприємства за допомогою Шаблона Бізнес Моделі, що розроблена Олександром Остервальдером і Івом Пінье у співавторстві з 470 практиками з 45 країн.
У перший день тренер розповів про суть методики, інструменти і техніки. Все проходило з демонстрацією застосування бізнес-моделювання на прикладі реалізованих кейсів, в яких дійсно управлінці змогли знайти так звані «центри інновацій» у своїх компаніях, що в результаті дало їм величезний результат в конкурентній боротьбі. На другий день Патрік дав розширений інструментарій, який допоможе нам, консультантам, в роботі з бізнес-моделлю.
Окремо хочу відзначити атмосферу тренінгу: дуже дружня, невимушена, відкрита. Патрік – дуже харизматичний доповідач. Він по-справжньому заряджає своїми ідеями, оптимізмом і мотивує на подальше впровадження отриманих знань. За це йому спасибі. В цілому захід був дуже корисним і цікавим».

Як бонус від відвідування конференції, Тетяна стала щасливим володарем спеціального призу від КГ «Живе справа» – подарункового сертифіката на безкоштовне навчання на 1 Модулі Інтегральною Коучинг Школи.