Київські підприємства обходяться без штатного бухгалтера

13.08.2013, 16:08

Київський офіс Корпорації «Глобал Консалтинг» збільшив кількість клієнтів, що замовляють бухгалтерські послуги. На третину порівняно з минулим роком стало більше клієнтів-підприємців і вдвічі – юридичних осіб.

Така динаміка говорить про те, що все більше керівників і власників бізнесу розуміють вигоди бухгалтерського аутсорсингу. «Наприклад, для малого бізнесу, де обсяг документообігу не дуже великий, це набагато вигідніше і зручніше, ніж наявність штатного бухгалтера. – Пояснює Тетяна Сіньковська, провідний спеціаліст відділу бухгалтерського аутсорсингу київського офісу «Глобал Консалтинг». – Робота бухгалтера на таких підприємствах зводиться до виконання невеликого обсягу завдань. Тому їм простіше, вигідніше і надійніше довірити виконання цих функцій професіоналам (фахівцям фірм, що надають бухгалтерські послуги), ніж наймати бухгалтера в штат, що тягне за собою значні витрати на зарплату, податки, утримання робочого місця та ін.».

Поряд з дрібними фірмами серед нових клієнтів є і представники середнього і великого бізнесу, компанії з іноземними інвестиціями. Сфери, які вони представляють, – туризм, інформаційні технології, оптова торгівля промисловими матеріалами та ін.. Для таких підприємств переваги бухгалтерського аутсорсингу давно відомі. І, вдаючись до послуг аутсорсингових фірм, компанії таким чином скорочують витрати на утримання власного бухгалтерського відділу та звільняють ресурси для розвитку основного виду діяльності.