У Харкові відбудеться 2-денний семінар з МСФЗ

19.09.2012, 17:09

25-26 вересня в Харкові відбудеться семінар з Міжнародних стандартів фінансової звітності на тему «Порівняння МСФЗ та українських стандартів фінансової звітності». Програма розрахована на 2 дні і буде цікава керівникам і фахівцям фінансових та бухгалтерських служб. Спікером заходу виступить сертифікований аудитор України, керівник відділу аудиту Корпорації «Глобал Консалтинг» Марина Подлозна.

МСФЗ в Україні останнім часом активно застосовують багато компаній у зв’язку з внесенням змін до законодавства про бухгалтерський облік, які передбачають обов’язковий перехід на МСФЗ багатьох об’єктів господарювання (банки, страховики, публічні акціонерні товариства, організації, які надають фінансові послуги, займаються допоміжною діяльністю у сферах фінансових послуг і страхування). Популярність МСФЗ також пояснюється бажанням компаній, які шукають нові джерела інвестування, підготувати для потенційних інвесторів і кредиторів об’єктивну та достовірну фінансову звітність.

Однак, підприємства, що вперше застосовують МСФЗ, можуть зіткнутися з безліччю труднощів. Це пов’язано з неврегульованістю законодавства, а також з тим, що в Україні не так багато хороших фахівців зі знанням МСФЗ і достатньою практикою їх застосування. Навики роботи з МСФЗ сприяють професійному зростанню фахівця, підвищенню його кваліфікації та популярності серед українських та зарубіжних роботодавців.

У зв’язку з цим проведення семінару з МСФЗ дуже актуально та необхідно в даний момент. Враховуючи ці чинники, Корпорація «Глобал Консалтинг» організовує семінар для фахівців бухгалтерії та фінансових служб. В ході заходу будуть розглянуті основні відмінності МСФЗ та українських стандартів фінансової звітності.

Програма складається з кількох блоків:

• Введення в МСФЗ.
  • Порівняльний аналіз найбільш часто вживаних МСФЗ і П(С)БО.
  • Практичні аспекти підготовки звітності в форматі МСФЗ.
  • Огляд останніх нормативних документів із застосування МСФЗ в Україні.

Доповідач: Марина Подлозна, сертифікований аудитор України. Диплом з міжнародної фінансової звітності DipIFR від ACCA (Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів). Спеціалізується на аудиті фінансової звітності та трансформації української звітності до стандартів МСФЗ.