У Києві пройшов ІІІ форум з інтелектуальної власності

06.06.2016, 11:06

2 червня в Києві пройшов ІІІ форум з інтелектуальної власності України (IPF 2016), організований газетою «Юридична практика» за підтримки Державної служби інтелектуальної власності України. Захід відвідала адвокат, партнер АО «Глобал Адвокат» Олена Кравченко.

IPF 2016 – одне з найбільш знакових подій ринку інтелектуальної власності. На одній дискусійному майданчику збираються представники державного сектора, юристи провідних юридичних компаній, юрисконсульти і судді. Цього року у форумі взяли участь понад 270 учасників, з них – 37 спікерів.

4 дискусійні сесії були присвячені різним питанням і нюансам сфери інтелектуальної власності:

• перша сесія – діалогу бізнесу і влади, де обговорювали зокрема реформу державного управління сфери інтелектуальної власності;
  • друга – світових та українських тенденцій розвитку права інтелектуальної власності;
  • третя – відразу декільком дискусійним панелям (авторського права та суміжних прав, патентного права, торговим маркам, графічним позначенням і комерційним найменуванням);
  • четверта – судовій практиці, де учасники розглядали різноманітні кейси щодо захисту прав інтелектуальної власності.

Форум має величезне значення для галузі. Не тільки тому, що дає можливість налагодити прямий діалог з представниками влади та обговорити найгостріші законодавчі проблеми, а й відкриває юристам майданчик для обміну досвідом, дозволяє почути колег, надихнутися нестандартними рішеннями проблем і дізнатися, що чекає галузь у найближчому майбутньому.

«Дуже цікавий захід, після якого залишилися тільки позитивні враження. Форум зібрав багато фахівців і експертів з інтелектуальної власності не тільки серед спікерів, а й серед слухачів в залі, з якими в перервах між секціями можна було поговорити на різні професійні теми.

Вважаю важливим моментом, що багато уваги було приділено обговоренню реформи в сфері інтелектуальної власності, судової реформи, яка існує на сьогоднішній день судову практику в сфері інтелектуальної власності. Також торкнулися питань боротьби з контрафактом, паралельного імпорту, патентування програмного забезпечення та інших важливих моментів. Впевнена, що такі заходи необхідні і корисні, як для юридичної спільноти, так і для розвитку галузі в цілому», – прокоментувала Олена Кравченко.