бухгалтерське обслуговування

Дуже часто підприємець крім розвитку своєї справи займається ще й бухгалтерськими питаннями. Наприклад, коли бухгалтер звільнився або ж в силу не занадто великого обсягу роботи, щоб заощадити, підприємець веде свій облік самостійно. Нерідко в таких випадках бухгалтерія, як квартира з мультфільму «Простоквашино», нагадує програму «Що? Де? Коли?». Як зрозуміти, що потрібно терміново наводити порядок в обліку, розповідаємо в нашій статті..

Якщо підприємець не знає, які платити податки, яку надавати звітність та в які органи

Це дуже запущений випадок, але і таке, на жаль, буває. Підприємець зареєстрував ФОП, але яку вибрати систему оподаткування не обдумав і заяву про вибір в податкову не подав. Він автоматично знаходиться на загальній системі, але не знає цього і не підозрює, що не залежно від того, розпочав він свою діяльність чи ні, звітувати перед контролюючими органами він зобов’язаний. В кінцевому підсумку від адмін. штрафу йому не піти, та й до чорного списку контролюючих органів він легко може потрапити. Щоб почати все з чистого аркуша, йому точно буде потрібна допомога бухгалтера.

Якщо про всі нововведення і зміни в податковому законодавстві підприємець дізнається надто пізно

Податкове законодавство в нашій країні дуже мінливе і нестабільне. Постійно законодавці нас «радують» якимись нововведеннями. Змінюються ставки податків, групи єдиного податку, форми звітності, реквізити для сплати податків та ін. Якщо не відслідковувати всі ці зміни, можна упустити щось дуже важливе для свого виду діяльності і бізнесу. Наприклад, в податковій не приймуть звіт за старою формою, терміни надання будуть зірвані і в підсумку платник податків може потрапити на штрафи. Або, наприклад, ви налагодили в «Клієнт-банку» функцію автоматичної відправки грошей для сплати податків до граничного терміну їх сплати і раптом вам приходить штраф за несвоєчасну сплату податків або ще гірше – вас позбавляють свідоцтва платника єдиного податку. А все тому, що змінилися реквізити для сплати податків або змінилася сума платежу.

Якщо підприємець не контролює строки сплати податків та подання звітності

Дуже часто бувають випадки, коли підприємцю просто не вистачає часу відслідковувати строки сплати податків та подання звітності. Це теж може вилитися в санкції контролюючих органів. Щоб не бути боржником і постійно не потрапляти на штрафи, краще скористатися календарем податкової звітності з нагадуваннями або відразу звернутися за допомогою до фахівців, і заощадити собі час і нерви.

Якщо підприємець не зберігає і не сортує бухгалтерські документи

Якщо немає порядку в документах, то, швидше за все, у підприємця постійно виникають труднощі з наданням первинних документів своїм контрагентам. До того ж, зберігати оригінали первинних документів – це ще й законодавча вимога. Тому краще організувати їх зручне і акуратне зберігання. А впоратися з цим швидше і ефективніше може досвідчений фахівець.

Якщо для підготовки і здачі звітності не використовується спеціальне ПЗ або ж електронні можливості

У наш технологічний століття існує маса можливостей, як спростити ведення бухгалтерського і податкового обліку, використовуючи для цього спеціальне програмне забезпечення або здаючи звітність в електронному вигляді з використанням електронних ключів (ЕЦП). Якщо ж підприємець досі ходить у податкову і здає звіти особисто, простоюючи в довгих чергах, і йому ніколи розбиратися, як отримати ЕЦП, то це ще один знак, що необхідно звернутися за допомогою і оптимізувати облік.

Якщо підприємець боїться податкової перевірки

Якщо одна тільки думка про те, що може нагрянути податкова з перевіркою, приводить в жах, то, швидше за все, з бухгалтерією у ФОП не все гладко. Варто відзначити, що перевіряючі можуть знайти недоліки навіть в ідеальному обліку, але якщо відповідально ставиться до організації та ведення своєї бухгалтерії, і під час перевірки можна почувати себе набагато впевненіше і, в разі чого, відстояти свої права.

Якщо постійно не вистачає часу для розвитку своєї справи

І в завершенні можемо відзначити ще один важливий дзвіночок того, що підприємцю потрібна допомога з веденням обліку – це хронічна нестача часу і ресурсів на розвиток своєї справи. Замість того щоб вдосконалювати бізнес, розвивати продаж, налагоджувати контакти з партнерами та ін., постійно доводиться відволікатися на бухгалтерські питання. Якщо це так, то краще звернутися до бухгалтера за допомогою, віддати ведення обліку в надійні досвідчені руки, а самому спокійно вести підприємницьку діяльність.

Що ж, якщо з будь-яким з описаних випадків ви знайомі на власному досвіді, то краще подумати про професійну бухгалтерську підтримку. А ми готові вам в цьому допомогти. Звертайтеся до наших фахівців за консультацією.

[contact-form-7 id=”868″ title=”Форма в шапці”]